Golden butterfly 1 år

Min Golden butterfly-portfölj har firat 1 år då den startades i slutet av maj. Den går att följa på Shareville här och själva portföljen och konceptet introducerades i detta inlägg. Jag har fallit just för Golden butterfly eftersom det är ett enkelt koncept där man simpelt kombinerar korta räntor, långa räntor, aktier och guld på samma sätt som i Permanenta portföljen som RikaTillsammans skrivit om och följer liknande logik. Den bygger också på alla delar så man får en väldiversiferad portfölj. I tester har portföljen gett 5,5 % per år inflationsjusterat (ca 9,5 % per år innan inflation då inflationen var ca 4 % under perioden). Maximal avkastning har varit 8 % per år och minsta 4 % per år inflationsjusterat under 10 årsperioder, vilket innebär en stadig avkastning sedan 1972.

Följande är utvecklingen för senaste året. Som jämförelse tog jag Swedbank Robur Access Mix som består av 50 % aktier och 50 % räntepapper. Som syns är utvecklingen mycket lik för båda men med något lägre volatilitet för Golden Butterfly. En stadig och stabil avkastning för den som vill sova lugnt om nätterna. Det är främst i nedåtgående börs jag tror denna typ av portfölj visar sina framfötter, så vi får se när en sådan kommer nästa gång.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.