Om Investerarfysikern

Jag som driver denna blogg heter Henning Hammar och har sedan 2014 bloggat om börsen och hur man kan slå denna med systematiska investeringar. Min bakgrund är att jag doktorerat i fysik, därav namnet Investerarfysikern. När jag började spara på börsen ställde jag mig frågan; ”Hur investerar man på bästa sätt?”. Jag valde att riktigt gå till grunden i att utreda hur man ska investera på bästa sätt.

Snabbt insåg jag att det finns mycket forskning om detta och att det finns många sätt att slå börsen. Jag insåg även att vi människor ofta gör beteendemisstag när vi investerar men vi lyckas oftast bättre när vi följer enkla regler. Därmed utvecklades intresset för kvantitativa och modellföljda strategier. Dessa har tagits fram utifrån årtionden av forskning och är byggda på principer som fungerat i över hundra år på aktiemarknaden.

Jag har nu framgångsrikt tillämpat dessa strategier och skrivit om det här på bloggen. Utöver det har jag startat min tjänst Börslabbet för att andra ska få ta del och enkelt kunna investera i dessa strategier. Mitt mål är att få andra att få upp ögonen för att investera systematiskt på börsen och ge verktyg och inspiration för att göra detta.

Mail: henning@investerarfysikern.se

Twitter: @investerarfys