Första veckan med Börslabbet

Det har varit en riktigt kul vecka med lanseringen av Börslabbet och det är extremt roligt att se det stora intresse som funnits av tjänsten. Lanseringen gick klart bättre än förväntat och det är extra kul att det verkar vara uppskattat av många. Projektet började vid årsskiftet då jag blivit kontaktad av flera läsare här på bloggen som ville ha hjälp att enkelt komma igång med kvantitativa strategier och har under våren tagit sin form. Tanken var först en enkel mailtjänst, men under tiden blev lite mer med screener, månadsbrev via mail och premiumblogg.

Tack vare det nära samarbetet med Börsdata har jag också genomgående kunnat testa alla strategier på deras databas, något som jag publicerat i ”Vad fungerar på Stockholmsbörsen?”. Jag hoppas att studien kommer många av läsarna till användning och det är extremt roligt att få dela den nu efter att ha få suttit inne på innehållet i någon månad. Prenumerera på Börslabbets nyhetsbrev nedan för att få tillgång till studien i PDF som är designat så att det enkelt går att skriva ut.

Allteftersom kommer jag också att rulla ut mer information på Börslabbets premiumblogg med djupare studier och insikter från testet som inte fick plats i själva sammanställningen. Här är några exempel:

  • Hur många aktier ska man ha i kvantitativ strategi?
  • Är F-score bra att ha med i sina strategier eller inte?
  • Shareholders yield vs direktavkastning
  • First north eller inte?
Framförallt har det varit riktigt kul att få den kontakt med läsarcommunityt till denna blogg. Börslabbet är en tjänst skapad för att komma igång och investera i enkla strategier, men också för att utveckla sig själv som investerare. Jag frågade Börslabbets medlemmar vad de vill se framöver och många vill se tips på hur man använder Börsdata, trendföljning, studier och backtest, tips för hur man sätter ihop sin portfölj och inkludering av nordiska aktier. Alla dessa är saker som kommer komma upp på premiumbloggen framöver, så det är bara att hålla utkik.
För er som undrar vad som kommer hända med denna blogg är det bara att hålla er lugna. Jag kommer fortsatt att uppdatera den, men kan hända lite mindre frekvent än innan. Fokuset på just Börslabbet är att leverera tips och råd hur man investerar kvantitativt, men jag har så många flera intressen än det. Allmänna observationer, mitt eget sparande och andra ämnen som intresserar mig kommer jag fortsätta skriva om här. Kanske jag också börjar skriva om min forskning, tankar om maskininlärning och optionsteori, vilket är ämnen jag är intresserad av men ännu inte skrivit mycket om här. Så håll utkik på nya inlägg här med!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *