Amerikanska aktier och strategier på Börslabbet

Idag lanseras amerikanska aktier och strategier på Börslabbet. Det har varit något mycket efterfrågat och nu äntligen kan Börslabbet erbjuda denna tjänst. I och med denna nylansering läggs också en ny medlemskategori till på Börslabbet, pro-medlemskap, som inkluderar de amerikanska aktier utöver alla Börslabbets tidigare tjänster. Det tidigare Börslabbet medlemskapet kallas premium och kommer fortsatt att inkludera allt det som tidigare erbjudits.

Databasen för USA är heltäckande och inkluderar nära 5000 noterade aktier. Dessa sorteras efter noga utvalda strategier som genomgående har testats på den amerikanska börsen. De olika strategierna som inkluderas är:

 • Trendande värde
 • Sammansatt värde
 • Företagsmultiplen, EV/EBIT
 • Sammansatt momentum
 • Net-nets

I de alla strategierna utom net-nets används en gräns på 50 miljoner dollar i marknadsvärde i likhet med den svenska screenern. För mer information om de amerikanska strategierna se Börslabbets nya informationssida för detta.

Framöver hoppas jag också på att bjuda på tester på andra strategier här på Börslabbet då vår nya databas nu inkluderar 10 000 aktier (inklusive avnoterade) med underliggande fundamentaldata från år 2000 tills idag.

För att ta del av de nya strategierna kan man antingen uppgradera sitt medlemskap på Börslabbet under ”Mitt konto” -> ”Subscriptions” eller köpa ett nytt medlemskap under ”Bli medlem”. Börsdatamedlemmar har fortsatt rabatt på det nya medlemskapet. Bli pro-medlem och investera på den börs som motsvarar halva världens börsvärde!

2 reaktioner på ”Amerikanska aktier och strategier på Börslabbet”

 1. Hej!

  Olämplig och något fiskande fråga men skiljer du på sammansatt momentum på amerikanska börsen kontra stockholm?

  För övrigt mäkta imponerad av det arbete du lägger ned på bloggen och hemsidan.

  Mvh Robin

  1. Hej! Vill vara fullt transparent med Börslabbets screeners så man fullt förstår vad man investerar i så svarar gärna på såna frågor. Implementeringen är exakt densamma på båda börserna då den utgår från tester och är liknande den implementeringen som de på Alpha Architect forskat fram och som visat sig fungera riktigt bra på svenska börsen: https://alphaarchitect.com/2015/12/01/quantitative-momentum-investing-philosophy/ Planen är att också lägga testa och lägga till förbättringar i screenern framöver och då jag har datan själv kunna testa strategin på USA-börsen dessutom. Just nu verkar det dröja däremot tills nästa år på grund av brist av tid.

   Tack! Alltid kul att det uppskattas!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *