Amerikansk trendande värde-portfölj

Förra veckan lanserade jag amerikanska aktier på Börslabbet och då det är dags att uppdatera min trendande värde-portfölj kommer denna nu att uppdateras efter den nya screenern. Det innebär att den nu återgår efter ett år till att vara en amerikansk portfölj så som den var innan föregående uppdatering (se tidigare inlägg om den globala varianten här).

Inköpen skedde tidigare i år jämfört med förra året, dels för att utnyttja säsongseffekten och dels för att göra nya inköp nu när de flesta rapporter kommit ut. Utvecklingen är på + 12 % under perioden mot + 4 % för en global indexfond, så 8 procentenheter bättre utveckling. Bäst gick flygbolagen under perioden. Som syns gick portföljen upp mycket till årsskiftet för att sedan gå ner en del i början av detta år. Nu vid ombalanseringen har den åter gått upp lite. Totalt sett har det varit högre volatilitet i portföljen än övriga börsen då den är ganska koncentrerad.

De nya innehaven köps in efter topp 10 i Börslabbets trendande värde-strategi (bli medlem). Därmed visas de inte heller publikt här på bloggen. Nu får vi se om denna portfölj fortsatt går bra, hittills har utvecklingen för min amerikanska/globala kvantitativa portfölj varit bra sedan start (se nedan) mot USA börsen som är upp +37 % under samma period.

2 reaktioner på ”Amerikansk trendande värde-portfölj”

  1. Intressant strategi.. finns det nån anledning till varför obalansering bara sker årsvis? Vilka datum/perioder under året tycker du passar bäst för att börja följa strategin?

    1. Det är mest för att det är så den är framtagen i boken ”What works on wall street” och det har inte visat sig göra så stor skillnad i USA att omfördela portföljen kvartalsvis. För att minska courtage och växlingsavgift görs det därför årsvis.

      Jag fördelar om den vid månadsskiftet februari/mars då de flesta årsrapporterna kommit ut då och det passar bra med säsongseffekten som finns i momentum (trendande delen) i portföljen. Men det ska inte spela så stor roll utan ska gå bra att fördela om när som helst under året med okej resultat. Många test har exempelvis gjorts där portföljen balanserats om i juni utifrån årsrapporter med bra resultat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *