Övertygad av ny investeringsstrategi

Jag har blivit övertygad, nu efter att ha läst på ordentligt om investeringar, följt personer på bloggar och andra medier och läst hur stora investerare som Warren Buffett och Peter Lynch tjänat pengar på är att investera i de bästa bolagen på börsen med bra tillväxt. Därmed har jag sålt alla mina tidigare aktieinnehav och köpt en koncentrerad portfölj med de bästa innehaven. Det gäller att verkligen hitta de bolag som kommer slå andra bolag genom hög tillväxt.

Tänkte här i detta inlägg gå igenom de fynd jag hittat och som jag tror kommer slå börsen och även de kvantitativa strategier jag själv förespråkat. Det viktigaste med att hitta riktigt bra innehav är att investeringen ska vara självklar, så pass självklar att det ska gå att beskriva den med en så kallad ”elevator pitch”, alltså en mycket kort förklaring. Om det inte går att göra är det inte värt att investera i det bolaget, speciellt de inriktade på tillväxt.

Dessa är mina nya innehav, portföljen är ganska koncentrerad då det gäller att satsa stort för att vinna stort:

Catena Media
Tillväxtmaskinen nummer 1, prisad av alla på finans-Twitter. Catena tillhandahåller en plattform för att vidarebefodra trafik till Unibet, Betsson och andra spelbolag på nätet vilket är en verksamhet med höga marginaler. Ska öka vinsten med 150 % enligt Swedbanks analys vid årsskiftet, vilket gör att de värderas 13 gånger vinsten om 3 år. Mycket attraktivt prissatt då analyser oftast stämmer in, speciellt på 3 års basis.

Netflix
Alla har hört om Netflix som säljer streamingtjänster online. De är medlemmar i gruppen FANG vilka är de bolag som skapat klart mest värdetillväxt på S&P 500 senaste åren och har haft en enorm tillväxt. Har pratat runt med några om detta företag och de är fullt inte riktigt nöjda med deras tjänster, men de tycker ändå det är helt okej och valt att köpa en prenumeration. Det visar på vilken marknadsposition de har, även om många inte tycker de är så bra köper de ändå deras tjänster. Helt klart ett intressant tillväxtcase med resten av världen att ta över. De handlas runt 46 gånger 2019 års vinst, vilket kan kännas en aning dyrt, men det viktiga är deras marknadsposition.

G5 Entertainment
Bäst presterande aktien senaste året på börsen. Spel behöver man alltid ha och speciellt spel på mobilen. Vem vill inte sitta och spela en massa Mahjong på kvällen när man inte har något annat vettigt för sig? Se bara hur finnarna skapat en massa saker runt mobilspel, det finns till och med en film om Angry Birds. Enorm vinsttillväxt framöver i alla fall och det är det viktigaste att gå på.

Storytel
Storytel har också gått riktigt bra senaste året då de riktigt ska expandera över hela världen. De har en mycket aggressiv tillväxtstrategi och har ett intressant koncept mycket likt Netflix, med prenumeration på böcker istället för filmer. De har ett starkt varumärke och att Amazons liknande tjänst Audible är inte alls avskräckande. De växer med ungefär 65 % per år, så de kommer snabbt växa i sin värdering på 152 gånger P/E-talet, speciellt med den ökade expansionen.

H&M
Ett annat tillväxtcase som varit mycket hatat på senaste är H&M. Detta är ett ändå självklart innehav eftersom det är ett otroligt bra bolag i grunden och det är bara tillfälligt hat de är under. På sikt kommer de alltid prestera, det har de gjort i över 40 år nu så det kommer garanterat att fortsätta. Tillväxtmotståndarna överdriver riskerna med att de har hård konkurrens för mer snabbfotade Zara, de billigare Primark och andra aktörer som utmanar världens nu största klädproducent. Att vara störst är oftast bäst, vilket det garanterat kommer vara i detta fall.

Totalt handlar det om 5 innehav. Det gäller att vara koncentrerad och investera med riktigt hög övertygelse för att lyckats. Helt klart viktigt att se att det är bra case och bolag som andra skriver om och gillar för att också platsa i portföljen. Funderade mycket på att inkludera bolag som Facebook, Amazon, Tesla, NetEnt, Cherry och liknande men ville inte ha den för USA tung eller speltung. Jag är så glad att jag gav upp med min kvantitativa approach och blev övertygad att till slut investera i rena tillväxtcase.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *