Undersökning: Aktiemodelltjänst

Nästan allt mitt sparande sker mekaniskt enligt specifika aktiemodeller och andra mekaniska modeller som jag skrivit regelbundet om här på bloggen. Själv har jag lagt ner riktigt mycket tid för att förstå mig på dessa modeller.

Jag har märkt att det är många läsare som är intresserade av att investera efter aktiemodeller. Däremot har de tyvärr inte samma tid och intresse och det finns flera som frågat om jag kan göra det åt dem. Av denna anledning tänkte jag undersöka om det finns mer intresse för en tjänst att ta fram aktier enligt en viss modell. Antingen på konsultbasis eller via ett månadsbrev där man får aktier efter de strategier jag investerar efter; EV/EBIT, EV/EBIT + momentum och så vidare.

Då det är en del arbete att starta upp en sådan verksamhet tänkte jag därför göra en undersökning om det finns intresse. Nedan har jag sammanställt ett formulär med enkla frågor om en sådan service och vad som efterfrågas. Den stora skillnaden mot en börsscreener skulle i så fall vara att man själv slipper göra arbetet med att ta fram aktier. Istället skulle man t.ex. få en lista med aktier varje månad, likt Sigmastocks och Acquirersmuliple, tillsammans med eventuellt en kommentar om det nuvarande marknadsläget och utvecklingen i portföljerna.

Undersökning om aktiemodelltjänst

Kom gärna med inputs i kommentatorsfältet nedan, eller vid mer intresse, maila mig på investerarfysikern@gmail.com.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *