Börsens billigaste aktier – augusti

Augusti månad närmar sig sitt slut och det är dags att uppdatera en av mina kvantitativa portföljer, nämligen den som investerar i företagsmultiplen (EV/EBIT). Portföljen har nu varit aktiv i ett år utan att någon aktie har bytts ut och är upp + 35 %. Principen är att köpa in de billigaste aktierna efter företagsmultiplen (EV/EBIT), vilket i boken ”Deep Value” av Tobias Carlisle anses som en av de bästa värdestrategierna. De aktier som kvalar in i portföljen denna månad är följande (data tagen från Börsdata):

EV/EBIT:

  1. Lucara Diamond
  2. SAS
  3. Ericsson
  4. NCC
  5. Stora Enso
  6. Besqab
  7. JM
  8. Bulten
  9. B&B Tools
  10. Autoliv
Trots en uppgång på över 160 % senaste året är Lucara Diamond fortfarande i topp och kommer därmed behållas i portföljen. JM och B&B Tools är också bolag som behålls i portföljen medan resten byts ut. Intressant nog ökar antalet large cap bolag från 2 till 5 stycken i listan, vilket visar på att nu börjar de större bolagen bli billigare än de på mid cap. Nu får vi se hur dessa tio bolag kommer att gå det närmaste året och om de lyckas nå upp till senaste årets resultat. Alla portföljer går givetvis att följa i detta Google Docs-ark

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *