Dual momentum – månadsuppdatering

Det är dags att se över Dual momentum portföljen och se hur utvecklingen varit denna månad. I stort sett så har utvecklingen för månaden varit positiv på några procent för både den svenska och globala börsen. Men då Dual momentum går på ett års rullande signaler så spelar också föregående års februari månad roll, vilken hade desto bättre avkastning och gör att 1-års rullande avkastning nu är ännu mer negativ än för en månad sen. Som det ser ut så ger den svenska modellen följande:

Det innebär att man nu bör vara fortsatt investerad i räntor. Detsamma gäller den amerikanska varianten som investerar i USA samt resten av världen:

För den som är intresserad av aggressiv global tillgångsallokering, vilken investerar bredare än i bara aktier och räntor, så ligger nu GTAA AGG3 nu i guld, långa och internationella obligationer. Denna har jag också börjat implementera för att få en bredare exponering i portföljen, utöver Dual momentum. För mer information om hur de aktuella fördelningarna, vilka ETF:er som kan köpas och de aktuella signalerna så rekommenderar jag Investingforaliving.us och deras månatliga uppdatering av denna (går att se varje dag och dual momentum-signalerna uppdateras där också). Själv implementerar jag den helt enkelt med de ETF:er som anges där. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.