Böcker om investeringar

För lite mer än ett år sedan så satte jag mig in i ett antal böcker om investeringar och har läst dessa regelbundet sen dess. Att läsa på bloggar och internet om investeringar är bra, men man får oftast en bättre helhetsupplevelse att läsa en bok och lär sig mer hur man kan tänka om investeringar. Jag tänkte i detta inlägg lite snabbt gå igenom vilka böcker jag läst hittills och lyfta fram några ur varje kategori för att ge tips för den som vill läsa på lite mer om det sättet att investera på. Framöver kommer jag regelbundet uppdatera vad jag läser på min profil på Goodreads.

Böckerna som jag läst hittills:
The Little Book that Beats the market
You can be a stock market genius
The big secret for the small investor
The little book of sideways markets
Millenial Money
Deep Value
Dual momentum investing
The Intelligent Investor
A Wealth of Common Sense
What Works on Wall Street
The Education of a Value Investor
Thinking fast and slow
Kapitalet i det 21:a århundradet
One Up on Wall Street
Dessa böcker läser jag just nu:
My Life as a Quant
Quantitative Value

Active value investing
Quantum Finance

Nyligen inköpta:
The Net Current Asset Value Approach to Stock Investing
Wealth of nations
Value investing

Mina favoritförfattare bland böcker för att investera aktivt är främst Joel Greenblatt och Vitaly Katsenelson för hur man ska investera och Guy Spier för hur en värdeinvesterare bör tänka och tips på vägen. De alla skriver klart och tydligt om simpla och logiska aktiva investeringsstrategier med utgångspunkten i att investera i aktier går ut på att investera i bra bolag för en billig peng. Greenblatts böcker ”The Little Book that Beats the market” och ”You can be a stock market genius” är både lätta att ta sig in i och läsa på en dag. Samma gäller ”The little book of sideways markets” med ett tydligt och liknande budskap.

Mina favoriter inom kvantitativa aktieinvestering är dels Greenblatts bok som tidigare nämnt, ”The Little Book that Beats the market”, och Patrick O’Shaughnessy’s bok ”Millenial invest”. För den som vill grotta ner sig lite mer kan jag rekommendera både Wesley Greys och Tobias Carlisle ”Quantitative Value” och James O’Shaughnessy’s ”What Works on Wall Street”. Tobias Carlisle’s bok ”Deep value” är också riktigt bra, men något dyr och går inte in så djupt på den kvantitativa aspekten som de andra, utan mer om hur bra investerar har gjort genom tiderna genom att köpa riktigt billiga bolag. För den som vill läsa mer om taktiskt tillgångsallokering kan jag rekommendera ”Dual momentum investing” av Antonacci där han lägger fram caset för Dual momentum på ett superbt sett, verkligen läsvärd.

Kan säga att de flesta böcker jag läst hittills har varit riktigt bra och det ska bli intressant om jag kommer att hitta lika bra böcker att läsa framöver. Vissa har jag varit mer eller mindre intresserad av, men generellt så har det varit många intressanta böcker jag läst.

Fråga gärna om ni är mer nyfiken på någon av de böcker jag läst och jag tar gärna emot flera tips på intressanta böcker att läsa framöver.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *