Månadsrapport november 2015

Tänkte skriva lite om november månad då det har hänt en del i portföljen. Det har varit en riktigt bra månad för flera av mina portföljer. Nästan ingen har gått sämre än index och många har gått runt + 5-10 % under månaden. Detta har resulterat i att flera av portföljerna har nåde ATH regelbundet, bland annat min aktiva. Vid månadsslutet var mina aktieportföljer upp + 26,2 % i år jämfört med 8,5 % för SIX30 Return index.
På grund av den stora uppgången i aktier och mitt högre sparande i och med diverse sparåtgärder så har också mitt aktieinnehav nått nya nivåer av ATH. Sedan botten den sista september är nu totala aktieinnehavet 35 % mer än det var då. Ganska intressant då min inställning för två månader sen var det omvända i tron om krasch. Nu får vi se vart marknaden bär av åt framöver. Det har vänt ner nu en del och det ska bli intressant att se om det vänder upp. 
Nedan är också en liten översikt på fördelningen mellan alla portföljer där fördelningen är 65 % aktier, 30 % räntor och 5 % guld. Trots min ganska defensiva portfölj så är den upp + 3,84 % för november vs 2,46 % för SIX30 Return index och upp 9,29 % från vändningen i slutet av september. Utöver min huvudportfölj så har jag ett regelbundet sparande i en dual momentumportfölj som för närvarande är investerad i S&P 500. Mina kvantitativa portföljer redovisas här och alla innehav redovisas under fliken Innehav.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *