Månadens inköp

Nu är det löning och dags för månadens inköp. Det ser ut som jag kan spara en del denna månad igen, det lönade sig att ställa av bilen. Denna månad ska jag också börja med ett månadssparande till min Dual momentum-portfölj. Tanken är att spara 10 % av lönen till denna varje månad för att på enkelt sätt visa att man kan spara en liten del av inkomsten efter en enkel strategi och få hög avkastning utan något större underhåll. Antar vi en fortsatt avkastning på 15 % per år för dual momentum så innebär det att om man lägger undan 2000 kr per månad så kommer man upp i 1 miljon strax efter 10 år och 20 miljoner efter 30 år. Nu är det ganska högt antagande, men ändå kul räkneexempel.

Denna månad är det också dags för det kvartalsvisa bytet i en av mina kvantitativa strategier. Denna gång är det Magic formula som ska bytas. Magic formula portföljen har gett otroligt bra resultat och en avkastning på ca 13 % över index på 3 månader. I och med bytet gör jag också en större insättning, för att på så sätt succesivt öka innehavet i mina kvantitativa portföljer år efter år. Ytterligare inlägg kommer när själva bytet sker med vilka aktier som kommit i portföljen. Totalt är nu mina kvantitativa portföljer upp 8,6 % över index, en otrolig utveckling på bara tre månader. De kan alla observeras här.

Resterande belopp kommer jag sätta in i min aktiva portfölj. Också den har gått bra, mycket på grund av Lucara Diamond och deras diamantfynd, men också positiva nyheter på annat håll, så som klocktillverkaren Movado som levererade en bra kvartalsrapport. Totalt är nu denna portfölj upp 24,8 % bättre än index (SIXS30) sedan starten i februari. Inköpen i aktiva portföljen kommer vara att öka nuvarande innehav i svenska aktier, så som Doro, Dedicare, MQ och Tethys Oil.

Utöver det hittade jag vyn nedan på Avanza (ironiskt att hitta den efter så lång tid med tanke på all tid jag surfat runt på Avanzas sida). I och med flytten av min dual momentum-portfölj så är fokus på att förvalta resterande innehav som en klassisk portfölj uppdelad i aktier och räntor (fonderna nedan är räntefonder). I dagsläget är runt 60 % är investerat i aktier, 35 % i räntor och 5 % i guld. Målet framöver är att öka successivt mot 70 % aktier och 30 % guld och räntor.

Nu är det en månad kvar av året, det verkar som att förvaltningen har gått bra i år. Aktieportföljerna verkar slå index i år, medan dual momentum presterar sämre än index. Sen får vi snart se vad nästa år bjuder på, om den beryktade björn marknaden kommer eller om det blir en högkonjunktur. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.