Inköp i Magic formula-portföljen

Idag skedde omallokeringen i Magic Formula-portföljen. Detta blir nu första uppdateringen sedan portföljen startades i slutet av augusti och kommer nu att uppdateras varje november framöver. På grund av den korta tid som löpt sedan första inköpet så är det inte många ändringar i portföljen. Aktier som åker ut är Oriflame, MTG, Transcom WorldWide och Tethys Oil. Bolag som åker in är Clas Ohlson, Concentric, HiQ och Gränges. Det innebär att innehaven det kommande året kommer att vara:

Lucara Diamond
Medivir
Mycronic
Nolato
JM
Bilia
Clas Ohlson
Concentric
HiQ
Gränges

Totalt så gick Magic formula-portföljen upp med 13,3 % jämfört med -1,3 % för SIX30RX, vilket är en ordentlig överavkastning. Så än så länge har magic formula presterat bättre än Avanza Zero. Vi får däremot se hur den presterar det kommande året, nu när värdeaktier har gått riktigt bra de senaste månaderna. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *