Placerat halva bufferten i en ränteportfölj

Efter att ha funderat om tidigare inlägg så valde jag att placera halva min buffert i en ränteportfölj. Då jag ändå har mitt långsiktiga sparande 100 % i aktier för nuvarande så kändes det som att korta räntor är bästa alternativet. Som sagt så kommer jag att öka denna del av sparandet framöver då mitt mål är att bufferten ska vara några månadslöner i slutet av min doktorandsanställning då det kan behövas, vid t.ex. flytt eller så vidare. Dessutom som jag skrev tidigare så kan det bli en lågkonjunktur då (under 2018) vilket skapar ett ännu större behov.

I ränteportföljen placerade jag i fonderna Spiltan räntefond, Catella avkastning och SEB företagsobligationsfond. Satte in mest i spiltans fond då denna har lägst avgift och är stabil, men valde de andra fonderna för att sprida risken. Framöver kommer jag att placera fortsatt buffertsparande i räntefonderna och ha kvar en del på ett sparkonto för snabb åtkomst. Passande nog så sänktes också räntan på sparkontot från 0,6 % till 0,35 %, vilket gjorde det ännu mer angeläget att sätta in i korta räntefonder.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *