Billiga aktier i Juni

Jag tänkte framöver publicera en lista med de billigaste aktierna som finns på large och mid cap då jag ändå tar fram dessa för mina egna köp. Dessa tas fram utifrån min kvantitativa värdestrategi som går ut på att köpa de billigaste aktierna på marknaden utifrån EV/EBIT (företagsvärde/rörelseresultat), vilket är en förbättrad variant av P/E-talet då det tar in företagets belåning i beräkningen. Det går helt enkelt ut på att köpa de 5-10 billigaste företagen på marknaden, behålla dem ett år och sedan byta ut dem. Strategin är baserad på Tobias Carlisle’s arbete som presenteras i boken ”Deep value” där han visar att på den amerikanska börsen har de 5 % billigaste företagen under åren 1951-2013 gett en avkastning på 15,72 % per år jämfört med 8,32 % för index. Denna strategi är sedan vidareutvecklad av Tim du Toit som visade att om man köper de aktier som gått upp mest de senaste 12 månaderna av de 20 % billigaste aktierna enligt EV/EBIT så ökar det avkastningen med 6 % per år under åren 1999-2011. Läsa mer om kvantportföljen och min kvantitativa investeringsstrategi här.

Dessa är aktierna från den 25:e maj 2015:

De tio billigaste bolagen efter EV/EBIT (i ordning):

 1. Medivir
 2. Lucara Diamond
 3. Tethys Oil
 4. B&B Tools
 5. JM
 6. Nolato
 7. MTG
 8. Unibet
 9. Gunnebo
 10. Proffice

De tio bolag som gått upp mest på ett år av de 20 % billigaste bolagen efter EV/EBIT:

 1. Unibet
 2. Transcom WorldWide
 3. Nolato
 4. Peab
 5. Lucara Diamond
 6. Tele2
 7. Duni
 8. ABB
 9. Skanska
 10. Gunnebo
Någon ni vill köpa? Har själv kollat på flera av dessa samt har några i portföljen. Senaste inköpet i kvantitativa värdeportföljen gjordes i 1-5 i sista listan.

6 reaktioner på ”Billiga aktier i Juni”

 1. Skitbra sida ! Hur många aktier rekommenderar du att man köper av var en så att risken inte blir för stor ?

 2. Är lite nyfiken hur du får fram momentumdatan till excel, varifrån och hur importerar du den till excel?

  En till fråga, det ser ut som om du inte sorterat fram bolag från de mindre listorna: First north, Aktietorget osv, skippar du dem helt och endast kör på "reglerade" Stockholmsbörsen (small, mid och large)?

 3. Jag märkte att det lätt går att bara markera hela screenern-tabellen i Börsdata och sen kopiera över den i excel. I excel sen sorterar jag efter EV/EBIT och sen efter Utveckling 1 år.

  Jag har endast mid och large cap eftersom EV/EBIT fungerar bäst där. I nästan alla test som gjorts på EV/EBIT i USA och Europa används oftast endast mid cap och uppåt (i USA är deras small cap = mid cap). Så därför har jag bara mid cap och large cap. Testade också utvecklingen i Börsdatas verktyg och såg att mid + large cap fungerar bäst med Magic formula. Kolla också in detta:
  http://www.quant-investing.com/strategies/PI6m-EY

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *