Kommenterer aktiverade

En läsare skrev på Twitter att jag inte har kommentarer aktiverade.Vet ej varför kommentarerna var avaktiverade, själv har jag vant mig med att det inte var någon som kommenterade. Jag har nu aktiverat dessa, på alla inlägg en månad tillbaka i tiden samt de inlägg jag länkar till i mina portföljbeskrivningar. Jag vill gärna skapa diskussion här på bloggen, och det var någon miss som skett att de inte var aktiverade. Speciellt nu är det viktigt, då jag precis är i startgroparna på att upptäcka deep value och kvantitativa värdemetoder. Det är ett riktigt spännande område och mycket av det jag skriver här på bloggen är mest för att processa det jag läser om.

Detta är en ny inriktning på mina investeringar, då jag varit såld på indexinvesteringar de senaste två åren efter att läst kursen i Finansiell ekonomi vid Lunds universitet. Denna kurs gick nästan helt ut på att bevisa att indexfonder och marknadsportföljen är den bästa i förhållande till risk. Något som jag delvis accepterar och rekommenderar fortfarande 9 av 10 sparare att välja indexfonder alternativt The Magic Formula. Men för de 10 % som inte vill något mer hoppas jag kommenterar här på bloggen. Så kommentera på!

14 reaktioner på ”Kommenterer aktiverade”

 1. Kan inte annat än hålla med dig. Indexfonder, och kapitalallokering passar bäst för de allra flesta. Skall bli spännande att se vad i hela fridens namn DEEP VALUE är för någonting???
  Med vänlig hälsning
  Lars

 2. Jag funderar alltid på vilket index det är man inte kan överträffa.

  Mid cap index har till exempel överträffat large cap under väldigt lång tid och detsamma verkar sant i princip alla länder.

 3. Kul att kunna kommentera. Skall bli intressant att följa dina olika portföljer. När man leker med de olika strategierna på börsdata.se får man väldigt blandat resultat beroende på vilken tidshorisont man ställer in. Jag antar att jag behöver förstå teorierna bättre innan jag ger mig in i den typen av swingtrading. Hur ofta viktar du om enligt teorierna? Dagligen, veckovis, månatligen?

  Personligen kör jag indexfonder och investerar med konjungturen likt din passiva portfölj. Känns lagom i lathet för mig =)

  Mvh
  ThigerN

 4. Ja, det var helt och hållet min strategi första året och är fortfarande min grundläggande strategi. Men jag börjar bli allt mer såld på deep value och kvantitativa strategier. Om du undrar vad deep value och net-nets är så kolla gärna in Värdebyråns blogg: http://vardebyran.wordpress.com/
  Själv kommer jag att skriva mer här på bloggen, så håll dig uppdaterad 😉

 5. Ja, verkligen. Och som 40 % 20 år har skrivit så är det ännu svårare att slå equal weight index. Såg att Cmj på Trading the omx har skapat ett EW50 index för Stockholmsbörsen där endast aktier över MA200 är med. Tror faktiskt att detta kan lätt slå marknaden. Synd att de inte finns lika lätt att köpa.

 6. Ja, jättekul att få kommentarer också! Vi får se hur det går med de olika portföljerna. Viktar inte om så mycket utan använder mest nytt kapital alternativt för över från räntekontot. Förde över nu innan årskiftet ganska mkt (kanske går att se att räntestapeln minskat) men inte fört över något mellan portföljerna. Vill helst bygga upp den nya portföljen med nyinsatt kapital, inte satsa allt.

  För magic formula portföljen så har jag helt enkelt 15 likaviktade aktier. Vet ej när jag ska vikta om dessa, men det har inte behövts göras för tillfället. Det kommer nog att ske automatiskt när jag handlar. Funderar på hur jag ska göra om jag gör en månadsinsättning (blir ju inte så mkt per post om man ska dela med 15), men detta kan fungera som en omviktning.

  Ja, lättast så. Det var så jag började. Började först med den andra strategin då jag ville lite mer. Intressant nog är det så som Graham bygger upp det i sin Intelligent Investor. Först ska man veta när man ska äga vad (aktier och obligationer), sen om man är intresserad kan man fördjupa sig. Tyckte Magic formulas och net-nets dubbla avkastning lät attraktivt så jag hoppade på det. Men jag var otroligt skeptisk till en början!

 7. Ja, verkligen 🙁 Jag trodde mest att det inte var så många läsare som var villiga att kommentera. Det är alltid roligare att skapa diskussion med andra intresserade. Så kommentera på!

 8. Tack!

  Här har man mycket att lära. Jag vet fortfarande inte vad värdeinvestering är för något. Trots att jag fått det förklarat ett antal gånger. Hoppas bara att det inte blir för mycket intrinsic value också.
  Med vänlig hälsning
  Lars

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.