Veckorapport – aktiv portfölj

Det har varit en intressant vecka där jag trott varannan dag att börsen ska vända och gå ner men har gjort det motsatta. Under veckan har jag börjat tillämpa att jag köper aktier i en uppåtgående trend och säljer sådana som är i en klar nedåtgående trend. Detta har gjort att jag sålt Lagercrantz group, Medivir och Rasta Group och köpt Bilia, Hexpol, Unibet,  ÅF, JM, Bygmax, SEB, NCC, SJR och Proffice. Så det har varit många affärer under veckan och nu ligger jag fullt investerad med följande innehav (alla har ungefär lika vikt):

Veckan slutade riktigt starkt med en uppgång på 6 % för Proffice och 5 % för Byggmax. Det visar klart hur det är bra att behålla aktier i en uppåtgående trend trots att det inte ser ljust ut för stunden. T.ex. så hade Byggmax gått ner med – 4 % på några dagar för att sedan hoppa upp igen. Däremot var den i klar uppåtgående trend på lite längre sikt.

Nu har jag några bolag på min bevakningslista som kan bli aktuella för sälj och för köp. De som är aktuella för köp är dels Lagercrantz group om den nedåtgående trenden bryts. Den andra som är aktuell för köp är Bahnhof, då den går mest i sidledes kursrörelse. Aktuell för sälj kan vara Lucara Diamond, om inte måndagens intäktsprognos för 2015 ändrar kursen markant. Nu har den gått ner -7 % sedan jag köpte den, och det kan vara aktuellt med stopp loss om det kommer ytterligare kursras.

Jag kollade in historik för olika bolag och har kommit fram till att främst småbolag, då menar jag AllTele, SJR och Bahnhof, är det bäst att ligga lång i. Dessa bolag går upp och ner väldigt mycket på en dag och det är svårt att se större rörelser som i större bolag. Det enda som kan vara en trigger är att sälja vid accepterad förlust på -10 %, och sedan köpa återigen vid denna nivå alternativt lägre.

Två bolag som försvunnit helt ur min bevakningslista är Medivir och Rasta Group. Dessa tyckte jag var intressanta då de delar ut 20-25 % av kursen, men insåg efter måndagens kursfall i Rasta att det är inbakat i priset. Det var en intressant upplevelse. Anledningen till att Medivir åker ut är att ingen tror på företaget. Efter att ha lyssnat på ett antal småbolagsmäklare så är det deras solklara säljtips. Det känns som att det inte har någon framtid, så bättre hoppa av nu än för sent. Rasta sålde jag då det kommer avnoteras. Kändes annars som ett prisvärt bolag.

Kommande vecka blir det att spana på mina företag i bevakningslistan, vilka jag ska behålla och om det är aktuellt att sälja om börsen går ner. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *