Två nya bolag på inköpslistan

Bloggrannen Kavastu brukar skriva att man ska gå ut i skogen och hitta nya stigar. Det har jag nu gjort och kollat in intressanta småbolag med Magic Formula formeln. Jag har nu fallit för två utöver de tidigare tre som står på min inköpslista, AllTele, SJR och Bahnhof. Dessa är Hexatronic och Doro.

Hexatronic tillverkar tekniska komponenter, bland annat fiberkomponenter och är en underleverantör till bland annat Ericsson. De har en ROC på 42 % och en EY på 14,4 % och har vuxit enormt det senaste året. De köpte upp Ericssons gamla fiberverksamhet och har nu 7 ggr högre omsättning än förra året. Trots denna stora expansion har de lyckats behålla en bra rörelsemarginal och deras EBITDA marginal är på 12 %. De har själva en plan att växa med 20 % per år, men enligt Redeyes senaste analys så ser de 11,5 % tillväxt på 10 års sikt. Däremot så förväntas de öka med 30 % det närmaste året. Aktien handlas klart under Redeyes basecase på 25 kr per aktie. Lyckas de slå analytikernas förväntningar så är uppsidan riktigt stor. Däremot så kan förutsättningarna ändras och marknaden bli besviken. Med ett P/E-tal på 11 för årets vinst och ett P/E-tal på 8 för nästa års vinst så är aktien klart köpvärd. Jag tror detta är en pärla som fler kommer att hitta, och fler har hittat till då aktien är upp +115 % på ett år. 
Det andra bolaget är DORO. Doro tillverkar mobiler för seniorer och har en stadig tillväxt. Bolaget förväntas växa med 10 % per år framöver och expanderar starkt i bland annat Tyskland. Det finns mycket som talar för företaget och det enda hotet är mest om de stora aktörerna skulle börja arbeta på liknande marknad. Doro har en ROC på 29 % och en EY på 11,9 %. De handlas till P/E 11,3 för årets vinst och P/E 10,2 för nästa års vinst. Jag tror de är ett undervärderat stabilt bolag vars aktiepris fått en smocka under året likt AllTele. 
För att summera så tycker jag att Hexatronic är mer likt SJR och Bahnhof. Ett starkt växande företag som inte marknaden hinner med att uppvärdera. Doro är mer likt AllTele, ett undervärderat företag som kan uppvärderas på grund av sin låga värdering men vars tillväxtutsikter inte är så exceptionella. Jag rekommenderar starkt att läsa RedEyes rapporter där de går igenom upp och nedsidor för företaget.
Jag har insett att min inköpslista börjar bli ganska lång. Det känns som att jag borde bli mer noggrann i mina val och välja bort bolag som jag inte tror på lika mycket. Mer om detta i ett kommande inlägg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *