Trendföljning test

Jag köpte Unibet, Bilia och Hexpol idag. Har alla tre gått upp enormt mycket senaste tiden och fortsätter att gå upp. På grund av detta så har jag tänkt testa hur bra det går för dem framöver. Med trendföljning så bör man köpa aktier som går klart bra för att sedan hoppa av innan det är för sent. Nu kanske det är läge att hoppa av dessa aktier, men de kan också fortsätta starkt i ett gott börsklimat. För att vara på den säkra sidan har jag satt en stopp-loss vid EMA12 och kommer sälja av dem om de börjar gå i en nedåtgående trend. Tänkte det är värt att riskera 5 % förlust för att testa hur det går. Det känns ganska dumt att köpa dessa aktier nu, men det gjorde det förra veckan också då jag struntade i dessa då de hade gått upp så mycket. Sen dess har de ökat 5 %. Så antingen fortsätter de och ger en vinst på 5 %, eller så vänder det ner och jag förlorar 5 %. Lite 50-50. Och detta är inte dummare än att köpa en aktie i nedåtgående trend. Hade jag köpt Lagercrantz group och Fenix outdoor förra måndagen så hade jag gått back -4 respektive -9 %. Jag sålde samtidigt av Medivir som fortsätter gå ner och föll nu under EMA12. Än känns inte vändningen nära.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *