Inköp och bevakning

Jag köpte JM och ÅF igår. Nu så sitter jag och avvaktar andra kandidater om dessa är aktuella för köp eller försäljning. Min nya portfölj ser ut så här:

Innehav aktiv portföl

Jag sitter och bevakar Lagercrantz Group, Bahnhof och Fenix Outdoor om dessa kommer bryta sin nedgående trend. Bahnhof ser ut som att kunna göra det, men jag avvaktar då gårdagens uppgång kan ha varit tillfällig. Jag har dessutom valt att gå över till endast kolla på dagstrenden, då det är för svårt att tajma timtrenden. Två bolag som jag funderar på att kanske sälja är Alltele och Lucara Diamond. Dessa går just nu sidledes med en lätt nedåtgående trend. Definitivt sälj sker vid 20 respektive 14 kr (de står nu i 21,5 och 14,7 kr).

En till sak som jag vill lägga till i min strategi är att köpsignalen bekräftas av stängningskursen och aktien köps runt lunch nästföljande dag om trenden håller i sig. T.ex. så gick Bahnhof upp med 3,5 % igår och föll med 2,6 % idag. Om aktien går upp kommande dagar så indikerar det köpläge. Går den ner så kanske den går ner för att dyka och sen komma upp igen och köpet sker när kursen stiger igen.

Ett intressant exempel på en aktie som jag undvikit att köpa på grund av trendföljning är Fenix Outdoor. Det är en aktie jag verkligen vill ha i min portfölj, men sen måndagen förra veckan så har den gått ner med -8 %. Då hade den redan gått ner med 3 % och indikerade att den var på väg ner via MACD. Så bra val att stanna utanför. Nu är det bara att vänta på en vändning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *