Lite tankar om trendstrategi i portföljen

Min ursprungliga strategi som jag skrivit om tidigare är att ha 10-15 bolag i min portfölj som jag tagit fram genom Magic formula och värdeanalys. Jag har dessa bolag om de är i långsiktigt uppgående trend, eller håller på att vända trenden. Det kan ses lätt genom att kursen och EMA 12 > MA50 och att MA50 är positivt lutande. För en längre trend kan MA200 användas, den indikerar oftast om det är ett företag som gått dåligt under längre tid. Nedan visar jag en bild över Byggmax där vi ser att aktien befinner sig i en upp-rekyl efter ett större fall.

Nu är då frågan vad jag skulle göra under början av 2013, slutet av 2013 och in i 2014? Skulle jag sälja då EMA12 går under MA50 eller avvakta? Relaterat till detta är vad jag skulle göra i april 2012 och i somras? Läser man Kavastus blogg bör man sälja i alla tillfällen, för att satsa på något bättre för tillfället och sedan hoppa på när det börjar ta fart igen. Det känns som en vettig tanke, och något jag försökt testa.
Ett färskt exempel är Lucara Diamond som föll -18 % sen den 26:e november. Där sålde jag vid 14 men hade nästan kunnat sälja vid MA50 på 14,4 om jag kollat lite mer noggrant på grafen. Fallet kan vara kortvarigt, på längre sikt vill jag fortfarande äga företaget, men för stunden ser det inte så ljust ut att äga det. Ett annat exempel är AllTele som jag skrivit om tidigare. Trodde botten var nådd men då det inte blev en bättring så sålde jag av det.

I övrigt så tänker jag ha alla aktier likaviktade som grund i portföljen. Sedan ska jag ha runt ca 30 %  av innehavet som jag själv kan arbeta med genom att satsa på vilka företag som går bäst kortsiktigt eller sälja av vid en vändande börs. Vi får se hur det går, men det kan vara intressant för att lära sig om hur börsen fungerar. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *