S&P 500 på -1,64 % idag – säljer av lite

New York börsen och S&P 500 index visade klart minus nu på kvällen. Vi ser nu en klar nedgång där S&P 500 snart passerar under EMA50. Detta har skett 4 gånger tidigare i år, i februari, april, augusti och oktober, alla bra lägen att köpa aktier i. Dessutom har RSI fallit från nästan 70 i fredags till 43,5 idag. Det visar en klar säljsignal och jag kommer nu minska i de aktier där jag tagit överposition (ökat med 50 %). Detta gör att jag kommer att ha 20 % likviditet i portföljen att handla för när det vänder upp igen. Dessutom tänker jag nog göra en överföring så att jag har ännu mer i portföljen att köpa för när det vänder upp.

På fredag innan kl 13:00 måste jag lägga order på Carnegie småbolagsfond om jag vill ha den innan de PPM-insättningen sker på måndag. Förhoppningsvis kommer börsen falla till på fredag, vet ej om det är värt att vänta. Får avgöra det på fredag morgon. Förra december så gav småbolagsfonder väldigt korrelerad avkastning med index trots insättningar. Därför känns det bäst att vänta om det kommer ett större fall.

Sen vill jag nämna att tidigare i veckan sålde jag av NCC och JM. Som jag skrev i en tidigare post så fungerar inte Magic formula så bra för storbolag och jag tror de stora vinnarna går att hitta i mid cap och mindre. T.ex. långkörare som NCC och JM har inte alls gått lika bra som Fenix Outdoor och ÅF. För storbolag så behåller jag mina indexfonder, och satsar på aktiv förvaltning i småbolag. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *