Inköp av Avanza zero, avvaktar med Carnegie småbolag

Börsen vände starkt upp idag och bryter den fallande trenden sedan toppen i OMXS30 den 26:e november. Detta kan ses i MACD då EMA 12 bryter EMA 26, se graf. Därför så väljer jag att göra mitt månadsinköp i Avanza zero nu. Jag avvaktar med andra halvan av inköpet i Carnegie småbolagsfond tills mitten av december då Di skriver att PPM-systemet kommer dumpa en massa pengar över fonden den 15:e december, så köpet borde göras innan det. Förhoppningsvis kommer en dipp innan det, annars kommer jag ha förlorat pengar. Detta var lite av ett test, men insett att det tärt på nerverna i en stark börs. Vi får se om vi går in i en bull-period likt den 2012 där börsen gick upp från november till mars. En slutsats av detta är att jag kommer skippa att försöka mig på inköp vid RSI < 50 för min passiva portfölj. Dels för att det är svårt att följa, dels att vinsten inte är så stor och dels för att detta ska vara ett tryggare alternativ utan aktiva beslut. Så passiva portföljen kommer gå i bakgrunden utan aktiva val förutom vid sälj/köp-signal enligt konjunkturen, medan jag investerar aktivt i aktier i stigande trend i min aktiva portfölj.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *