Bahnhof

Jag kollade in Bahnhof som vissa bloggare har skrivit mycket om på sina bloggar och som också har tagits in i en av Didner & Gerges fonder. Bolaget har en utpräglad profil inom sin bransch där de sätter integritet främst. De visar på riktigt god tillväxt och har ett P/E-tal på 18. Jag listar lite nyckeltal nedan. Noterbart är att de inte har några kort eller långvariga skulder till kreditinstitut, endast till leverantörer och så. Kassan är också runt 70-80 % av de kortvariga skulderna så de har god likviditet. Så även om de är lite dyra så är de motiverat det på grund av hög tillväxt, likt Fenix Outdoor. Dessa hamnar garanterat på min inköpslista.

Rörelseresultat för året: 70 miljoner
Ökning: 40 %

Market cap: 1000 miljoner
Enterprise value: 1034 miljoner

P/E: 18
EY: 6,8 %
ROC: 57 %

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.