Börsen vänder upp, och trendföljning visar återigen löna sig

Börsen vände idag som väntat. Det känns bra då jag gjorde mina insättningar uppdelade i fyra köp, ett per dag sen i fredags tills igår. Jag hade hoppats att vändningen kommit tidigare, men med tanke på att jag köpte då OMXS30 i snitt var 1420 och det redan hoppat upp över 1430 så är jag nöjd. Enda sura missen var att köpa MTG som föll -5 % direkt efter köp, men som snart repat sig. 
En sak som jag kollade på redan i måndags var att byta ut Lagercrantz Group mot Clas Ohlson. På lång sikt tror jag mer på Lagercrantz, men Clas Ohlson är med på Magic formula och är i uppåtgående trend så är en värdig kandidat att inneha en kortare tid. Jag valde tyvärr att avstå, kursen i måndags var 131 för båda bolagen, nu är den 133,5 för Clas Ohlson och 127,5 för Lagercrantz Group. Igår funderade jag återigen på att byta, då var kursen 128 för Clas Ohlson och 126 för Lagercrantz. Nu bytte jag idag, då Clas Ohlson gått upp med 4,3 % och Lagercrantz med 1,2 %. Detta visar återigen klart och tydligt att man ska köpa en aktie i uppåtgående trend, ej satsa på någon i nedåtgående trend som kan vända.
Däremot så såg jag en vändning i Lucara Diamond. Efter det stora fallet förra måndagen så har den legat still och snarare gått upp den senaste veckan när resten av börsen gick ner. Jag passade på att köpa och idag har Lucara gått upp med 4,25 %. Det var ett bra val, jag hoppas det går ännu bättre framöver.
Tydligt visar veckans exempel på att en trendföljande strategi i undervärderade aktier är en riktigt bra strategi att följa, både i nedgång och i uppgång. Nu är frågan vilken som går bäst framöver, Lagercrantz eller Clas Ohlson? De ska studeras i detalj under uppgången.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *