Bra dag + strategipåminnelse

Denna dag har gått riktigt bra. Igår efter att ha sett S&P 500 att vända så trodde jag på en vändning även här, därför positionera jag mig för den genom att vara fullt investerad och i aktier jag trodde på att de skulle gå bra. En aktie jag trodde att den skulle vända upp var Lucara Diamond, och det gjorde den, med besked. Den gick upp 6,5 % idag och jag hoppas på att den kommer fortsätta upp imorgon. Än är vi inte i regionerna runt 15-16 som för en månad sen, men snart kan vi vara där. Mitt ISK gick totalt upp med 3 % idag, något bättre än OMXS30-index som gick upp 2,6 %. Jag stuvade också om i portföljen idag, minskade i de bolag som inte drar lika starkt och ökade i de som går starkt. Det tar mig återigen till min strategi, som jag tycker att jag behöver återigen skriva om för att visa det viktiga med att följa strategin. Detta är både för er läsare, men nästan ännu viktigare för mig att skriva om, då det är lätt avvika.

Så min strategi är:

  • Investera i Magic Formula aktier på mid och large cap som jag tror har potential för uppgång.
  • Inneha endast aktier i uppåtgående trend.
Jag försöker också ha större vikt i aktier där trenden är starkare och mindre i andra. T.ex. så ökade jag  idag i Lucara Diamond, medan jag minskade i Bilia och MTG.
Det ska bli spännande att se vart det bär av till jul. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *