Börsen faller

Börsen har fallit med mer än -5 % sedan toppen förra måndagen. Det fortsätter falla på och stora uttag har skett på tillväxtmarknader där ryska börsen står ut med fall på runt -31 % till lunch igår. Nu verkar det skett en vändning och den ryska börsen har gått upp med 13 % sedan botten igår. Den svenska börsen har gått upp lite den med, men ej så mycket. Amerikanska S&P 500 har också fallit ca -5 % och RSI är 30,8 där. När RSI är runt 30 innebär det underköpt läge, och nu är den nere på det näst lägsta på 2 år.

Under veckan har jag sålt alla mina aktier på small cap och mindre som tidigare nämnt. Dessutom har jag köpt lite aktier på large cap: NCC, JM och MTG. Jag har också passat på att göra min månadsinsättning på mitt aktiva konto de senaste dagarna då börsen är låg i dagsläget. Nu är det bara att vänta en återhämtning. Igår var min portfölj ner -3,5 % från toppen.

Jag ska också testa ett experiment. Två bolag som jag sålt/borde sålt är Lucara Diamond och Lagercrantz Group. Lucara Diamond sålde jag på 14, medan jag köpte Lagercrantz Group på 133. Lagercrantz gav ifrån sig en köpsignal förra måndagen då jag köpte, men har därefter följt ner med börsen. Nu visar både Lucara Diamond och Lagercrantz på en tydlig nedåtgående trend, men förhoppningen är att denna kommer vändas nu med en uppgång. Så mitt mål är att utvecklingen kommer vara bättre än index och min portfölj, med köpkurser på 13 kr och 126 kr. Om några veckor får vi se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *