Stockholmsbörsen uppe på tidigare nivåer

Stockholmsbörsen har gått upp mycket senaste veckan och är nu uppe i nivåer som tidigare. Smala OMXS30 index är nu uppe över 1400 vilket den varit några gånger det senaste halvåret innan den dykt ner igen. Breda OMXSPI är uppe över 450, en gräns som bröts i maj och sedan har den legat och pendlat under och strax över. Nu är det endast 1,5-2 % kvar till årets toppnivåer, frågan är om vi kommer se det under november eller om det kommer gå ner igen. Går den upp och börsen hamnar på liknande nivåer som OMXSPI var på under juli så har börsen gett 12 % i avkastning i år, liknande som flera spådde i början av året. S&P 500 är endast 1,2 % från sin högsta position och skulle då gett 9,5 % i avkastning om den slutar på denna. Så 10 % avkastning var en ganska bra gissning och om inget drastiskt händer så är det troligtvis där vi hamnar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.