Portföljen på plus igen

Portföljen gick över till plus igår till att nu ligga på +0,26 %. Sänket är fortfarande småbolag och investmentbolag, medan det enda innehavet på plus är Danske Invest Global Index. Det tyder på att det inte var så bra val att köpa småbolag och investmentbolag efter deras stora uppgång jämfört med börsindex, då det är ofta att de faller tillbaka till index som de gjort i år. Nu är till exempel 3 års högre uppgångar för småbolag raderat ut sig och ligger nu jämnt med storbolagsindex. Däremot så går småbolag ofta bättre än stora bolag, så på längre sikt så kan det vara ett bra köptillfälle nu.

Inför nästa månadsköp ska jag fundera på att lägga in en USA fond i portföljen, för att minska Europa exponeringen och öka exponeringen mot dollarn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.