Följa strategin

Nu i börstapp så är det viktigt att hålla fast vid sin strategi. Vissa använder teknisk strategi som accepterar tapp på -10 %, så som när EMA 50 passerat MA 200 som den gjort denna vecka. Jag använder en mer långsiktig strategi som stämt bra överens de senaste 30 åren vilket är att investera med konjunkturen. När ekonomin och konjunkturen går upp så har man och köper man aktier, när ekonomin och konjunkturen går ned så säljer man aktierna och köper obligationer. Allt sköts i index och har visat sig ge riktigt bra avkastning de senaste 15 åren. Därför tror jag att detta prisfall på börsen är endast tillfälligt om vi inte går in i en lågkonjunktur. Skulle vi gå in i en lågkonjunktur nu så tror jag att det skulle vara värre på annat sätt, men jag har svårt att se att det skulle vända så snabbt nu. Jag tror snarare att denna konjunktur kommer att toppa om 1-3 år för att sedan vända neråt. Enligt konjunkturinstitutet är BNP-gapet noll först under 2017, vilket kan också vara året då en mildare lågkonjunktur á 2000 eller 2011 slår in. Men vi får se, jag ligger kvar i börsen och handlar på. Nu blev den i alla fall billigare, vilket är bra inför kommande insättningar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *