Besöksstatistik för bloggen

Noterade att det har skett en markant ökning av läsare på bloggen den senaste månaden med tanke på börsturbulensen. T.ex. blogggrannen Trading the OMX har nästan dubblat antalet sidvisningar de senaste 30 dagarna enligt tickern på sidan. Tänkte att det därför skulle vara lite intressant att se hur många besökare bloggen har. Sedan slutet av mars har jag aktiverat Google Analytics på sidan och fått följande data:

Kvartal 2
384 sessioner
2,04 sidor per session
2:10 min per session
89 % Sverige

Kvartal 3
556 sessioner
2,11 sidor per session
2:31 min per session
92 % Sverige

Senaste 30 dagarna:
345 sessioner
1,67 sidor per session
1:17 min per session
97 % Sverige

Det innebär att senaste månaden har det varit många som surfat runt för att se snabba fix på hur de vill placera sitt kapital. Själv har jag varit lite negativ till mina egna val och funderar på att återgå till min enkla strategi med hälften global indexfond och hälften svensk indexfond. Är intressant att se hur folk reagerar då det sker turbulens på börsen.

Kollar man månadsvis så har antalet sessioner ökat från 117 i april till 180 i september till att nästan dubbla till 345 i oktober, som inte är slut än. Så en långsamt ökande trend med mer besök vid kraftiga rörelser på börsen. Vi får se vad som sker framöver.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *