Alla kryddfonder/högriskfonder back

Idag så står alla mina kryddfonder eller högriskfonder på minus. Det är endast min globala indexfond och Avanza zero som är på plus. Tur nog satsar jag inte fullt ut på högriskfonderna utan har en bred bas då 50 % av mitt innehav är i de två basfonderna. Mina högriskfonder syftar på tillväxtmarknader, investmentbolag samt småbolag. Det är bara småbolag som gått betydligt bakåt, de andra har minskat med knappt -1 %. Totalt är däremot portföljen på +3 % på grund av detta. Insättningarna som sker nu är 60 % i basfonderna samt 40 % i nischfonderna, mest i globala aktier. Däremot tror jag att det kommer att vända efter en dipp, men vi får se. Tur att jag inte satsade fullt ut utan körde på ett mer säkert spel där jag satsat hälften på säkra kort och hälften på historiskt bra presterande jokrar. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.