Kanske inte bästa läget att hoppa in i bostadsmarknaden

Jag har nu i ett stort antal inlägg här på bloggen argumenterat för att bostadspriserna är höga och har drivits upp av låga räntor nu den senaste tiden. Ett ytterligare argument är att nu har västvärldens räntor legat på historiens lägsta nivå i ca 6 år och enligt prognoserna kommer de att fortsätta göra så en bit in i 2016 (trots att höjningarna kommer 2015). Det innebär att dagens bostadspriser kommer inom de närmaste två åren vara prissatta efter världshistoriens lägsta räntor som då har funnits i 6-8 år. Det låter i mina öron som ett dåligt läge att gå in i en marknad, trots konjunkturuppgång. Och även om nu de svenska räntorna inte varit så låga så lånar de svenska bankerna kapital på de internationella marknaderna, som i stort styrs av FED:s och ECB:s styrränta som legat låg under denna tid. Så kravet på direktavkastning kommer att öka om 2 år, vilket kommer att pressa priserna…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *