Extrainsättning i depån

Jag valde att göra en extrainsättning i depån idag så att det insatta beloppet skulle bli 20 000 kr jämt och att det framöver också är ett jämt belopp. Denna insättning valde jag att göra i den fond jag tror på mest i framtiden och det blev Handelsbanken MSCI Emerging markets Index. Anledningen till att det blev denna var att jag tror på att tillväxtmarknader kommer att komma igen de närmaste åren efter att nu nästan legat stilla i 3 år. Med högt värderade börser i den utvecklade världen så kan kapitalet strömma till tillväxtmarknaderna. Dessutom så har dessa underpresterat i form av vinster och kan mogna i ett bättre investeringsklimat. Indexets P/E är idag 13,3 och framtida P/E är 10,7. Under sommaren så har också tillväxtmarknaderna gått om DJ World och SIXRX i avkastningen för i år, och det brukar vara bra att hoppa på en trend. Detta innebär att min fördelning kommer ungefär bli 15 % tillväxtmarknader, 35 % utvecklade marknader och 50 % svenska börsen. Totalt sett är innehavet i alla svenska fonder på minus sedan inköp medan alla utländska fonder är på plus. Justerar man för valuta så skulle alla ligga på minus. Däremot har portföljen gått upp totalt + 10 % i år, men de mesta har satts in under sommaren i slutet av uppgången.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *