Cicero China Index A – testinköp

Tänkte testa och köpa fonden Cicero China Index A. Den investerar i MSCI China H index som investerar i Hong Kong börsen i de företag som finns i Kina. Totalt innehåller index 67 aktier, varav 60 % av värdet är i den finansiella sektorn, något som kan oroa vid en kreditbubbla. Nu däremot verkar Kina kunna klara sig ur en kreditbubbla, i alla fall om resten av världen kan hjälpa till som draglok. Indexet täcker halva MSCI China räknat på börsvärde. Det har också inte gått lika bra som de andra börserna i Kina, vilket har gjort att värderingen är låg med ett P/E-tal på 8,03 och ett P/E för nästa år på 7,1. Dessutom är direktavkastningen 4,1 %. I jämförelse så är MSCI Chinas P/E-tal 10,48 och direktavkastningen är 3,19 %. Så om det inte sker en kreditbubbla så finns gott om potential i MSCI China H. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.