Varningssignaler på börsen

Igår skrev jag om min investeringsstrategi och att börsen troligtvis fortsätter upp i några år framöver. Det sätter inte stopp för att det kan ske en dip på 10-15 % likt det som skedde under 2006 och 2012, för att sedan fortsätta upp. En sådan dip skulle i så fall utradera ett halvårs uppgång, t.ex. om den skedde nu så skulle vi kunna vara tillbaka vid samma nivåer som nu vid årskiftet. The Economist och andra analytiker menar att börsen är just nu högt prissatt och priserna kan falla. På den amerikanska S&P-500 så skedde en sådan dip både under 2010 och 2011, och det verkar som att det kan ske nu med. Då vi är i ett konjunkturläge då vi går mot högkonjunktur så tror jag däremot inte att det kommer ske ett massivt prisfall likt 2000 eller 2007. Så om det sker så är det bäst att sitta still i båten och vänta ut den, för sedan några månader senare så sker det en uppgång och den vill man inte missa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *