Sommaren 2014 = Sommaren 2005

När man kollar på konjunkturbarometern och hur börsen har gått de senaste konjunkturcyklerna så ser man många likheter mellan sommaren 2005 och sommaren 2014. Börsen har gått upp 70-100 % på 3 år efter ett tidigare prisfall, konjunkturbarometern har först gått upp mot 110 och sedan ner till 100, reporäntan sänktes med 0,5 % under sommaren och den allmänna konjunkturen vänder uppåt. Så om konjunkturen fortsätter som sist så kommer börstoppen och konjunkturtoppen att komma under 2016. Fortsätter trenden som sist så kan Stockholmsbörsen fortfarande ha 60-70 % att ge och världsbörsen 40-50 % att ge. Så troligtvis är det fortfarande bra läge att vara pro-aktier i två år till då vinsterna ökar och konjunkturen förbättras, för att sedan sälja av innan nästa lågkonjunktur. Vi får se vad som händer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *