Strukturering av blogg

Jag har insett att jag har skrivit många inlägg här på bloggen som är ganska ihopphastade analyser där jag bara matar ut en massa siffror och skriver en slutsats. Det hela blir ganska nördigt och svårt att sätta sig in i. Därför så har jag nu tänkte strukturera upp min blogg och vad jag skriver på denna.

För det första ska bloggen bli mer lättläst. Styckesindelning som denna ska användas mer frekvent för att enklare följa budskapet. Fyra olika slags inlägg ska göras; väl uppbyggda analyser, rapporter för portföljen, kommentarer samt ett inslag som heter ”Intressant läsning”. Analyserna ska göras mer genomtänkta och skapa intresse hos läsaren och därför kommer de ske mindre frekvent. Rapporterna för portföljen sker kontinuerligt, samt om jag gör en ändring i portföljen.

Kommentarerna och intressant läsning ska vara ganska lika varandra. Båda ska handla om eventuella omstruktureringar i portföljen, det ekonomiska läget, makroekonomi osv. Kommentarerna är mer mina egna reflektioner kring detta medan intressant läsning har mer fokus på att länka till en intressant artikel. De ska båda vara korta, typ längre form av tweets eller Facebook-inlägg, för att minimera tidsåtgång, text och snabbt förmedla ett budskap. Jag har sparat på mig några inlägg där jag tänkt tillämpa detta.

Jag hoppas denna förändring är uppskattad och att läsaren finner mer vad den tycker är intressant och kan samtidigt undvika det som blir långrandigt. Själv så hoppas jag att det ska minimera min tidsåtgång till bloggen, då jag märkt att det är alldeles för kul att skriva inlägg, och som alltid tar mer än de 5 min man ville att det skulle ta. Trevlig läsning!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *