Jämförelse av fonder i portföljen för i år

Det var vid årskiftet som jag beslutade att jag skulle sätta upp min portfölj ungefär som den nu är utformad. Därefter så har jag ändrat lite i allokeringen men i huvudsak så har min portfölj innehållit fonderna som är med i jämförelsen. Avanza har ett ganska bra verktyg där man kan jämföra olika fonder. Nedan så är fonderna jag har i portföljen och hur de har utvecklats i år. Jag valde att ha en övervikt på svenska aktier i portföljen, 50 % av det totala innehavet, ett bra val då dessa har gått klart bättre än de globala. Av dessa så valde jag att vikta och ha ett större innehav i småbolag (20 %) och investmentbolag (10 %), en bra strategi då dessa har gått klart bättre än Avanza Zero (SIX30RX). Något som också kan observeras är att tillväxtmarknader gick initialt dåligt, medan de har gått bättre de senaste månaderna. Jag kommer att bibehålla denna fördelning framöver, men när det blir lönsamt så kommer jag skifta de globala fonderna till ETF:er. 
Utveckling av olika fonder i portföljen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *