Äger nu en halv bitcoin

Nu när bitcoin har gått ner i pris så passade jag på att köpa så att jag nu totalt har en halv bitcoin. Totalt är detta värt ca 1500 kr idag och jag betalade 1600 kr för det, så för tillfället är jag back några procent.

Jag tyckte att nu var ett gyllene tillfälle att slå till. Dåliga nyheter har nått bitcoin där kinesiska banker kanske blir tvungna att sluta med det samtidigt som Mt. Gox affären fortsätter producera nyheter. Bra nyheter har också kommit fram om att mycket startkapital har satsats på olika bitcoinföretag. Samtidigt så har Skatteverket här i Sverige gått ut med att bitcoins säljs och köps som värdepapper. Detta gör att varje gång man köper något med dem så måste man redovisa den eventuella vinst som då görs. Däremot så är mitt eget intresse i bitcoin mest som en sorts besparing och eventuellt i framtiden ett sätt att betala internationella varor.

Nu är det bara vänta och se vad som händer med bitcoin. Antingen så blir det en intressant hajp, eller så kommer intresset fortsätta och det kommer slå igenom. Oavsett vad som kommer att hända så känns det roligt att vara med på tåget och se det hända. Något som talar för att det kommer att öka om några månader är de cykler som skett de senaste två åren. Efter ett svalt intresse ett tag så ökar intresset igen och priset går upp. Detta går att observera i en log-skala för priset för de senaste två åren, se graf. Här syns att ett nyfunnet intresse väcks ungefär 6-7 månader efter att bubblan har inträffat. Om detta sker så borde priset öka igen om 1-2 månader. Frågan är om detta sker.

Logprisskala för bitcoinpriset. Källa: bitcoinity.org

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *