The Economist rekommenderar ETF:er

I veckans The Economist så skriver de en ledarartikel hur ETF:er och indexfonder börjar ta över marknaden och de tycker att det är helt på tiden att de gör det. De visar på att utvecklingen för kapital i ETF:er är närmast exponentiell men att de fortfarande utgör endast en bråkdel på marknaden, ca 11 %. På grund av en förväntad lägre avkastning i framtiden så spelar avgiften allt större roll vilket gör ETF:er allt mer attraktiva (t.ex. den 7-procentiga vinsttillväxt som Stockholmsbörsen haft de senaste 20 åren kommer nog inte fortsätta i all evighet). Så läs ledaren ”Cheap is cheerful” eller den längre artikeln ”Will invest for food” där de syftar på att det inte finns någon anledning att värdepappersmäklare ska ha de högst betalda jobben då de ändå inte presterar bättre än index och det nu finns bättre och billigare alternativ. Som de avslutar sin artikel med: ”Investors of the world, unite! You have nothing to lose but your fund managers’ fees.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *