Mest köpta fonderna hos Avanza

Idag kollade jag upp de mest köpta fonderna hos Avanza den senaste månaden och noterade att årets lite knackiga början har fått de flesta spararna på Avanza att sätta in pengarna i räntekonton och obligationskonton. Man märker att flera investerare vill ta hem vinsterna, eller i alla fall inte investera i en högvärderad börs. Dessutom så rekommenderar Placera.nu att man ska snarare investera mer i räntepapper nu då det finns risk för ras på börsen och börjar rekommendera mixfonder och räntefonder. Fortfarande är 9 av de 10 fonder som är de mest innehavda aktiefonder, både global, tillväxtmarknader och Sverigefonder. Intressant att notera är mitt största innehav högst på listan, Danske Invest Global Index, och min kryddfond Spiltan Investmentbolag ligger som 7a (bra för en typ 2 år gammal fond). Men som slutsats verkar det som att det finns en skräck för att börsen faller och att det kan ske i år. Jag har en strategi för mitt innehav som jag tänkt presentera här på bloggen snart i fall det händer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *