Inlägg i tiden

Läste på en av Sveriges största finansbloggar/investeringsbloggar, Cornucopia, ett nästan likadant inlägg som jag hade gjort för några dagar sedan. Bekräftar lite vad jag menar på att investeringssparkonto är den ultimata formen nu när subventionerat pensionssparande försvinner. Dessutom så skriver bloggaren att det är till fördel nu när pensionsåldern kanske kommer att höjas och man i så fall inte kan röra pengarna förrän man är 69 år. Kan också vara ett sätt att kanske spara ihop och kunna gå i pension tidigare om man skulle vilja det, på liknande sätt som jag visat förut. Men främst nog för att ha en bra buffert där man inte behöver vara orolig för att betala skatt på en stor del av vinsten om man vill ändra sin allokering och göra vettigare beslut beroende på hur marknaderna beter sig. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *