Di.se: Varning för billiga tillväxtmarknader

Idag skrev jag att jag tänker inte inneha några tillväxtmarknadsfonder i min portfölj tills årsskiftet, något jag reflekterat över den senaste veckan. När jag senare idag läste på Di.se så hade de just en sån artikel: Varning för billiga tillväxtmarknader. De liksom jag delar analysen att tillväxtmarknaderna, trots deras låga värdering idag, kan falla och kommer troligtvis inte gå så bra i år. Dessutom så har flera artiklar om skulderna i Kina publicerats där både privatskulderna och de kommunala skulderna skjutit i höjden. Detta kan ha enligt analyser en stor påverkan på världstillväxten, där korrelationen sägs vara 0,6, alltså om Kinas tillväxt minskar med 1 % så minskar världens tillväxt med 0,6 %. Så det finns mycket som stödjer mitt val att inte ha kvar tillväxtmarknader i portföljen och med dagens nyheter finns det än mer. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.