Strategi för Investerar-SM 2017

För andra året i rad kommer jag vara med i investerar-SM i bloggklassen som görs i samarbete med NGM och TradeVenue. Kommer äntligen få möjlighet till revansch från förra året då strategin som jag hade initialt inte var direkt toppen (se förra årets inlägg här). Nu är startfältet desto svårare och det finns många skickliga bloggare och twitter-profiler som ställer upp denna gång, se nedan.
Förra årets strategi byggde på ett koncept som heter ”managed futures”, alltså att med en genomtänkt strategi gå lång och kort olika tillgångar med hävstång. Strategin var att gå lång och kort olika tillgångar beroende på deras momentum. Trots hög hävstång på 5 gånger så gav det en inte alltför volatil avkastning, men alldeles för låg avkastning för att vinna ett race på två veckor. Nu var inte tävlingen i bäst Sharpekvot, utan snarare högst avkastning.

I och med detta kommer årets strategi vara klart mer offensiv. Förra året kommenterade en på twitter att då det i stort sett inte finns något att förlora och man bara vinner genom högsta möjliga avkastning så gäller det ta högsta möjliga risk. Så det blir full hävstång och satsningar i olika aktier och index utifrån momentum och annat smått och gått. Det kommer vara ett högriskspel och vi får se om det går bra eller om jag förlorar allt redan på första dagen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *