Strategi för Investerar-SM

För ett tag sen blev jag kontaktad av Investerar-SM och de frågade om jag ville medverka i deras tävling bland bloggare och Twitter-profiler. Tycker det är lite kul att testa skapa en portfölj med fiktiva pengar och lite mer avancerade produkter, så valde att testa medverka. Skrev på Twitter att jag skulle dela min strategi, så här kommer denna. 

Då perioden är kort och det gäller att få bäst avkastning är strategin enkel. Helt enkelt, en trendföljande strategi på olika kontrakt med hävstång. De som kan en del om investeringar känner till termen Managed futures, vilket detta är tänkt att efterlikna. Helt enkelt är jag lång råvaror och aktier som gått upp mest över en sammansättning av perioder för senaste året och kort de som gått ned mest. Detta utgår från tesen att marknader med högst momentum fortsätter att gå upp och de med lägst fortsätter att gå ner. Mestadels är det mest långa positioner. Det är uppdelat på 50 % råvaror, 30 % aktier och 20 % valutor. För att öka risken har också de flesta positionerna 5 gånger hävstång, vilket gör att svängningarna blir mycket högre. Nedan visas positionerna:

Råvaror
Lång:
10 % Apelsinjuice
10 % Socker
5 % Silver
5 % Guld
5 % Olja
5 % Kaffe

Kort:
5 % Majs
5 % Vete

Aktier
Lång:
5 % Boliden
5 % Elekta
5 % Lundin Mining
5 % Husqvarna
5 % Hexagon
5 % ABB

Valutor
Kort:
10 % USD/JPY
10 % GBP/USD

Dessa positioner kommer inte att röras under hela tävlingen, utan kommer endast ligga passivt tills tävlingen är slut. Nu får vi se hur de utvecklas. Än så länge har utvecklingen inte varit så bra, utan portföljen har tagit mycket stryk. Notera även att detta inte är en strategi jag skulle använt i vanliga fall, utan mer ett sätt att försöka göra en kvalificerat tärningskast med förhoppningen till stor uppgång (men också risken för stor förlust). 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *