Bra amerikanska bloggar

En av de bästa sakerna med att läsa bloggar är att läsa andras insikter och tankar, samt att läsa om olika investeringsstrategier och liknande. Lite då och då kommer man över några bra bloggar och jag tänkte här ta upp ett antal jag läser regelbundet.

En bubblare är Boolefund.com som sammanfattar en mängd olika böcker. Långa men bra inlägg och passande för den som inte vill läsa själva böckerna men ändå få en bra överblick.

Alpha Architect kommer som vanligt ut med de senaste inom finansforskning och är riktigt duktiga att utbilda sina investerare. En guldgruva för den som vill sätta sig in i vad forskningen visar om vad som funkar i aktieinvestering. Själv har de övertygat mig och äger flera av deras ETF:er.

Meb Faber är också riktigt bra på att redovisa data om världens marknader och hur man ska investera baserat på historik. Han har riktigt bra inlägg om hur man kan investera på olika sätt och är förespråkare av taktiskt tillgångsallokering och liknande strategier. Själv äger jag hans ETF GVAL som investerar i världens billigaste aktiemarknader.

Investingforaliving.us är en bra sida och när jag kom över den så tyckte jag att det var en amerikansk kopia av denna blogg. Däremot är han lite mer strukturerad och koncentrerad i det han skriver och kommer med några riktigt bra inlägg varje år. Kan mycket väl rekommendera hans strategi-sida.

TheFelderReport.com är också en otroligt bra resurs och skrivs av Jesse Felder, en ex-hedgefondförvaltare som är riktigt baisse till marknaden. Han skriver riktigt bra och kortfattade inlägg om hur marknaderna värderas, aktuella data för att underbygga hans björncase och vad han ser kommer att komma.

Två äldre bra bloggar som inte uppdateras så ofta nu för tiden men som är intressanta att gå igenom historiken i är Greenbackd.com och Gannon and Hoang on investing. Båda riktigt bra och har många intressanta inlägg om hur man ska tänka om värdeinvestering.

Två till bloggar som kan klassas som lite mer avancerade är dels csinvesting och dels Philosophical Economics. Båda är riktigt bra, den ena med kortfattade inlägg (var beredd att känna er dumma, har i alla fall känt mig det då jag fattat hälften vad som menar med inläggen) och den andra med meterlånga inlägg. Oavsett riktigt bra bloggar.

Det finns några fler bloggar jag följer men dessa är mina favoriter. Har ni några bra amerikanska bloggar ni följer?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *