Decemberrapport

Jag avslutar året med först att skriva om december, snart kommer också helårsrapporten. December har varit en helt okej börsmånad. En förväntad dipp på -4 % kom i mitten av månaden för att sedan vända upp och avsluta börsåret starkt. Totalt så avslutades månaden på plus +1,05 % för SIXPRX. Det var en helt okej månad för min passiva portfölj som gick upp +2,3 %. Däremot var det mindre lyckosamt för mina två magic formula portföljer som gick ner. Min passiva magic formula portfölj som är en buy-and-hold strategi för magic formula aktier med lågt P/B gick ner -1,13 %, främst på grund av Lucara, Medivir, Tethys oil och Rezidor. Min aktiva trendföljande magic formula portfölj gick ner med -0,73 %, men främst på grund av courtage av för många affärer, vilket är lika mycket som hela mellanskillnaden mot index. Så exkluderat courtage så skulle den aktiva portföljen gå lika bra som index. Därför har jag valt att göra färre affärer framöver i den aktiva portföljen. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *