Test: Köpa tillbaka billigare

Tidigare i veckan har jag sålt av bolag i nedåtgående trend. Jag lärde mig av Lucara Diamond att det är inte bra att inneha ett företag för länge som är i klar nedåtgående trend. Tur nog såldes den för 14 kr och jag hoppas nu köpa tillbaka Lucara för ett billigare pris. Lucara har nu fallit ytterligare -8 % och kostar nu 12,9 kr. Jag har också sålt AllTele. Den har fallit ganska mycket på ett tag och jag är orolig att den faller mer. AllTele är också i en långsiktigt nedåtgående trend, vilket utgör ytterligare argument till att jag har sälja. Jag vill inte uppleva sommaren 2012 igen, se graf nedan. Mitt val är att avvakta i AllTele och Lucara och då de bryter den nedåtgående trenden så hoppar jag på igen. Det blir ett test om det går att köpa billigare. Följande pris sålde jag aktierna för:

Lucara Diamond 14 kr
AllTele 20,5 kr

Ska uppdatera när jag väl köper aktierna igen om det blev till vinst eller förlust. Ska se då om jag är bra på att avgöra trenden.

Hittills har jag avvaktat med Lagercrantz och Fenix Outdoor vilka jag förlorade -1 % och vann 4 % på grund av att jag väntade. Dessa båda bolag genomgick en kortare dipp. En fråga längre fram är om man ska köpa dem under dippen eller avvakta. Märkt att flera andra köper i de lägen då jag sålt. Alltså köpa i dippar och behålla som i AllTele under 2013. Vi får se i framtiden vad som visar sig bäst.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *