Nyår och ett bloggår mot sitt slut

Snart är det nyår och mitt första bloggår som Investerarfysikern går mot sitt slut. Det har varit ett riktigt intressant bloggår, vilket har varit både utvecklande för mig och förhoppningsvis varit läsvärt för er läsare.

Det hela började med att jag ville reflektera över mina investeringsbeslut och på så sätt göra bra vettiga beslut och skapa ett slags arkiv för mina egna tankar. Dessutom så tyckte jag att det skulle vara skoj att dela mina idéer med omvärlden, vilket jag nu gjort. Min ursprungliga strategi startade jag vid årsskiftet och mitt första blogginlägg skrev jag i mars. Därefter så har jag skrivit nu 371 inlägg, så det har varit ett produktivt år där jag verkligen tyckt det varit roligt att skriva inlägg.

Först skrev jag om min första strategi, investera med konjunkturen. Sedan gick jag över till att skriva om marknadskommentarer och makroekonomiska fenomen. Jag har också skrivit ett par inlägg om bostadspriser, förmögenhetsfördelning, ojämlikhet osv. Nu på senare tid så har jag fullt koncentrerat mig på aktier, och strategier för att slå marknaden. Jag har funderat på att skapa en alternativ blogg för andra tankar, än de som strikt är investeringar.

Intressant nog så har jag under året gått från att fullt tro på indexinvestering och effektiva marknader, till att mer tro att värdeinvestering och trendföljning kan slå index. Bakom idén att värdeinvestering och trendföljning kan slå marknaden är att börsen styrs av mänskliga känslor och flockrörelser. Mr Market är på dåligt humör ibland och köper inte vissa bolag trots bra fundamenta. Dessutom så är bakåtblickande förväntningar rådande, vilket gör att en aktie i uppåtgående trend fortsätter uppåt. Själv har jag insett under de senaste månadernas aktiehandel att jag själv styrs av Mr Market och mina känslor, därför har jag tillämpat strikta regler för mina köp. Nu får vi se nästa år vad dessa kommer att ge och om min aktiva portfölj slår index.

Det ska bli intressant att se vad kommande år har att ge. Jag hoppas att min aktiva strategi kommer att gå bra. Då jag tror på ett allmänt positivt börsår, men volatilt, så hoppas jag att min strategi kommer att gå extra bra. Det får vi se i slutet av nästa år. Det ska bli riktigt intressant och kul.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *